Pristupnom stazom do “Blihinog skoka”

Polovinom jula 2017. godine, načelnik Opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović najavio je početak izgradnje pristupne staze do vodopada Blihe koji se nalazi nedaleko od Sanskog Mosta.

Nakon što je odabran izvođač radova na ovom projektu vrijednom 60.000 KM i finansiranom od strane Opštine Sanski Most, Hasanbegović je izjavio:

Na ovaj način želimo ovu jedinstvenu prirodnu ljepotu učiniti pristupačnom i iskoristiti je u turističke svrhe. Zamisao je da se uradi staza koja će voditi do samog vodopada, kao i vidikovac, a izvođač će kao glavni građevinski materijal koristiti drvo zbog očuvanja prirodne autentičnosti.

Faris Hasanbegović, 19.07.2019.

Dva mjeseca kasnije, firma “Istracom” specijalizirana za izvođenje radova s drvetom započela je implementaciju ovoga projekta, a 19.11.2019. godine “okončani su svi građevinski radovi na izgradnji pristupnog drvenog stepeništa do podnožja vodopada rijeke Blihe”.

Tom prilikom načelnik Hasanbegović je rekao:

Na ovaj način smo ovu jedinstvenu prirodnu ljepotu učinili pristupačnom i sada je možemo na mnogo bolji način iskoristiti u cilju razvijanja turističke ponude. Izvođač je kao glavni građevinski materijal koristio drvo, zbog očuvanja prirodne autentičnosti, a uskoro planiramo i izgradnju vidikovca.

Faris Hasanbegović, 19.11.2019.

Podsjećamo, vodopad Blihe, ili “Blihin skok”, dio je parka prirode “Blihin vodopad”, te je kao takav stavljen pod zaštitu kao spomenik prirode.

Ovim Istinomjer obećanju načelnika Opštine Sanski Most, Farisa Hasanbegovića u vezi izgradnje pristupne staze do vodopada Blihe daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS...

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske...


Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...