Pristupnom stazom do “Blihinog skoka”

Polovinom jula 2017. godine, načelnik Opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović najavio je početak izgradnje pristupne staze do vodopada Blihe koji se nalazi nedaleko od Sanskog Mosta.

Nakon što je odabran izvođač radova na ovom projektu vrijednom 60.000 KM i finansiranom od strane Opštine Sanski Most, Hasanbegović je izjavio:

Na ovaj način želimo ovu jedinstvenu prirodnu ljepotu učiniti pristupačnom i iskoristiti je u turističke svrhe. Zamisao je da se uradi staza koja će voditi do samog vodopada, kao i vidikovac, a izvođač će kao glavni građevinski materijal koristiti drvo zbog očuvanja prirodne autentičnosti.

Faris Hasanbegović, 19.07.2019.

Dva mjeseca kasnije, firma “Istracom” specijalizirana za izvođenje radova s drvetom započela je implementaciju ovoga projekta, a 19.11.2019. godine “okončani su svi građevinski radovi na izgradnji pristupnog drvenog stepeništa do podnožja vodopada rijeke Blihe”.

Tom prilikom načelnik Hasanbegović je rekao:

Na ovaj način smo ovu jedinstvenu prirodnu ljepotu učinili pristupačnom i sada je možemo na mnogo bolji način iskoristiti u cilju razvijanja turističke ponude. Izvođač je kao glavni građevinski materijal koristio drvo, zbog očuvanja prirodne autentičnosti, a uskoro planiramo i izgradnju vidikovca.

Faris Hasanbegović, 19.11.2019.

Podsjećamo, vodopad Blihe, ili “Blihin skok”, dio je parka prirode “Blihin vodopad”, te je kao takav stavljen pod zaštitu kao spomenik prirode.

Ovim Istinomjer obećanju načelnika Opštine Sanski Most, Farisa Hasanbegovića u vezi izgradnje pristupne staze do vodopada Blihe daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Donesena odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo

U jednom od svojih nedavnih istupa u javnosti, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), Mirza Čelik (SDA) najavio...

Prošli saziv Vijeća ministara BiH u prvih mjesec dana rada bio je aktivniji od trenutog saziva

Ustvrdivši da je Vijeća ministara BiH “u blokadi”, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Mektić usporedio je rad trenutnog sa radom prošlog saziva Vijeća ministara BiH u...Sa novim razgovorima o Izbornom zakonu BiH i novi rokovi

Izmjena Izbornog zakona BiH tema je koja je, po ko zna koji put, od strane političkih aktera u BiH još jednom aktuelizirana, te su uslijedila i nova obećanja i licitiranje rokovima u kojima bi se...