Do Blihinog vodopada uskoro novom pristupnom stazom?

Vodopad Blihe ili “Blihin skok” u sklopu parka prirode “Blihin vodopad” stavljen je pod zaštitu kao spomenik prirode. Početak izgradnje pristupne staze do ove prirodne znamenitosti i turističke atrakcije koja se nalazi nedaleko od Sanskog Mosta, 19.07.2019. godine najavio je načelnik Opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović.

 

Nakon što je odabran izvođač radova na ovom projektu vrijednom 60.000 KM, a kojeg finansira Opština Sanski Most, Hasanbegović je izjavio:

Na ovaj način želimo ovu jedinstvenu prirodnu ljepotu učiniti pristupačnom i iskoristiti je u turističke svrhe. Zamisao je da se uradi staza koja će voditi do samog vodopada, kao i vidikovac, a izvođač će kao glavni građevinski materijal koristiti drvo zbog očuvanja prirodne autentičnosti.

Faris Hasanbegović, 19.07.2019.

Dva mjeseca kasnije, kako se navodi, firma “Istracom” specijalizirana za izvođenje radova s drvetom započela je implementaciju ovoga projekta. 

Ovim Istinomjer obećanje Farisa Hasanbegovića koje se odnosi na početak izgradnje izgradnje pristupne staze do “Blihinog vodopada” ocjenjuje ispunjenim, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti implementaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

Donošenje Strategije razvoja obrazovanja i nauke KS i dalje na čekanju

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, krajem maja ove godine najavila je skoro...

Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je obavezala KJKP Gras i Centrotrans - Eurolines da omoguće korisnicima prevoza...Grad Trebinje: Treća godina mandata na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem

U trećoj godini mandata Gradske Uprave Trebinje, na čelu sa Mirkom Ćurićem, nastavljena je realizacija infrastrukturnih te projekata koji se odnose na socijalna davanja i unaprijeđenje turističke...