Do Blihinog vodopada uskoro novom pristupnom stazom?

Vodopad Blihe ili “Blihin skok” u sklopu parka prirode “Blihin vodopad” stavljen je pod zaštitu kao spomenik prirode. Početak izgradnje pristupne staze do ove prirodne znamenitosti i turističke atrakcije koja se nalazi nedaleko od Sanskog Mosta, 19.07.2019. godine najavio je načelnik Opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović.

 

Nakon što je odabran izvođač radova na ovom projektu vrijednom 60.000 KM, a kojeg finansira Opština Sanski Most, Hasanbegović je izjavio:

Na ovaj način želimo ovu jedinstvenu prirodnu ljepotu učiniti pristupačnom i iskoristiti je u turističke svrhe. Zamisao je da se uradi staza koja će voditi do samog vodopada, kao i vidikovac, a izvođač će kao glavni građevinski materijal koristiti drvo zbog očuvanja prirodne autentičnosti.

Faris Hasanbegović, 19.07.2019.

Dva mjeseca kasnije, kako se navodi, firma “Istracom” specijalizirana za izvođenje radova s drvetom započela je implementaciju ovoga projekta. 

Ovim Istinomjer obećanje Farisa Hasanbegovića koje se odnosi na početak izgradnje izgradnje pristupne staze do “Blihinog vodopada” ocjenjuje ispunjenim, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti implementaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije riješen. Nakon Odluke Vlade FBiH o davanju garancije za Blok 7...