Radi se na tome

Priključci na gasnu mrežu u Bijeljini do kraja godine? 

Izdavanjem građevinske dozvole 9. jula 2021. godine, izvršena je legalizacija gasne distributivne mreže u dužini od preko 300 kilometara. Tom prilikom gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je da će priključenja na gasovod početi do kraja godine.

Izvor: Grad Bijeljina

Petrović je u prisustvu medija predao dozvolu generalnom direktoru “Srbijagasa” Dušanu Bajatoviću, te najavio skoro priključivanje potrošača na gasnu mrežu.

Ovo je istorijski dan za Bijeljinu i već do kraja godine možemo očekivati prve priključke na gasnu mrežu u našem gradu.

Ljubiša Petrović, 9. 7. 2021.

Gasifikacija domaćinstava u Bijeljini bilo je predizborno obećanje tadašnjeg gradonačelnika Miće Mićića koje je Istinomjer pratio tokom dva mandata (1, 2).

Projekat izgradnje gasovoda u Bijeljini započeo je 2009. godine. Četiri godine kasnije ozvaničen je završetak radova na izgradnji dvije mjerno-regulacione stanice i oko 200 kilometara sekundarne gasovodne mreže u tom gradu. Na svečanom otvaranju izgrađene infrastrukture, 18. 7. 2013. godine, najavljen je i početak radova na spajanju Bijeljine sa mjestom Šepak gdje se nalazi jedini ulaz prirodnog gasa u Bosnu i Hercegovinu. Ipak, izgradnja tog dijela nije počela do 2018. godine.

Počeli smo sa izvođenjem radova na prvih šest kilometara, dok to završimo mi ćemo već u narednom periodu ići u sljedeći dio trase gasovoda tako da prema obećanjima ljudi koji će to raditi u narednih 6 mjeseci možemo doći do Šepka.

Mićo Mićić, 28. 5. 2018.

U drugoj polovini 2019. godine, Srbijagas je postala većinski vlasnik Bijeljina-gasa, sa zadatkom da građevinski završi magistralni gasovod od Šepka do Bijeljine, te da završi i administrativni dio legalizacije izgrađenih gasovoda.

Početkom februara 2021. godine, gradska uprava Bijeljine izdala je potrebnu dokumentaciju kao preduslov za izdavanje građevinske dozvole, koja je konačno izdata 9. 7. 2021. godine.

S obzirom na to da je riječ o pomaku u procesu koji traje više od decenije, obećanje gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića da će do kraja godine početi priključenja na gasnu mrežu ocjenjujemo sa radi se na tome. Istinomjer će pratiti hoće li ovaj rok biti ispoštovan.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!