Djelimično ispunjeno

Gasifikacija

Opštine: Bijeljina

Projekat gasifikacije koji je zaustavljen i koji će doprinijeti da grad bude i ljepši, ali sigurno i čistiji i zdraviji i manje ekološki zagađen.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Miće Mićića obećanje je djelimično ispunjeno.

Izvor: Skup Saveza za Semberiju - 4.08.2016.

Kako je polovinom septembra tekuće godine objavljeno na službenoj web stranici Grada Bijeljine, uskoro će biti završena gasifikacija, projekat vrijedan 20 miliona KM, u okviru kojeg je izgrađeno 320 kilometara primarne i sekundarne mreže gasovoda.

Podsjećamo, Generalni direktor “Srbija gasa” Dušan Bajatović, inače direktor kompanije koja je preuzela većinski dio dionica preduzeća “Bijeljinagas“, još je početkom juna 2019. godine rekao kako će “vrlo brzo biti završena gasifikacija Bijeljine, koja će uskoro biti prvi grad u Srpskoj koji će biti u potpunosti gasifikovan.”

S tim u vezi, Bajatović je 24. 10. 2019. godine najavio da će “gasifikacija Bijeljine biti završena do Nove godine”.

Nakon što je 9. 6. 2020. godine sa direktorom “Bijeljina-gasa”, Blaženkom Mandić potpisao Aneks Tri Ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, korištenje i održavanje distributivnog gasnog sistema s priključkom na gasovod kod Gornjeg Šepka radi snabdijevanja Bijeljine prirodnim gasom, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je “da će gas ovom semberskom gradu biti pušten do kraja godine”.

Đokić je još izjavio da se do septembra tekuće godine očekuje rješavanje svih tehničkih i formalno-pravnih pitanja koja će omogućiti da Bijeljina dobije gas, ukazavši pored ostalog “da je ovaj grad prethodno mnogo uradio zahvaljujući gradonačelniku Mići Mićiću”.

Gradonačelnik Mićić koji je također prisustvovao potpisivanju pomenutog ugovora rekao je da “potpisivanje Aneksa tri Ugovora podrazumijeva da će biti završen projekat gasifikacije Bijeljine koji je počeo prije više od 10 godina”.

“Za nekoliko mjeseci bićemo prvi grad u Republici Srpskoj, gasifikovan nakon građanskog rata” dodao je Mićić i pojasnio da je u Bijeljini napravljeno 320 kilometara gasovodne mreže, da je trenutno pripremljeno 500 priključaka, kao i da je napravljeno 20 kilometara mreže visokog pritiska.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!