Neispunjeno

Uvođenje sistema nagrađivnja vrhunskih sportista u KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Obrazovanje

Uvođenje sistema nagrađivanja vrhunskih sportista u KS uz jasno propisane kriterije. Donijeti Pravilnik o standardima za dodjelu nagrada za vrhunska sportska ostvarenja, kojim će se regulirati status sportskih radnika koji su ostvarili značajne sportske rezultate u prošlosti, utvrditi standarde jednokratnih nagrada i trajnih primanja i naknada u ovom smislu, ali i kriterija za buduće nagrađivanje sportskih kolektiva i pojedinaca u KS.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS, dato obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

U dokumentu Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u KS za 2019. godinu koji je Vlada KS objavila u oktobru 2019. godine navodi se:

Ovu mjeru treba dobro razmotriti, jer nagrađivanje zaslužnih sportista (samo) na području Kantona Sarajevo bi stvorilo nejednakost i neravnopravnost zaslužnih sportista u Bosni i Hercegovini, jer bi za isti rezultat sa jedne strane bili različito nagrađeni, a sa druge strane onim zaslužnim sportistima koje bi eventualno nagradio Kanton Sarajevo, bilo bi onemogućeno da ih kao zaslužne sportiste Bosne i Hercegovine nagradi i Bosna i Hercegovina (prema njihovom Pravilniku), a pod čijom su zastavom, grbom i himnom rezultati, koji ih čine zaslužnim sportistima i ostvareni.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!