Uvođenje potpune elektronske prodaje i validacije karata u javnom prijevozu

| Partija: | Oblast:

Uvođenje potpune elektronske prodaje i validacije karata u javnom prijevozu obećanje je koje je dao premijer KS Edin Forto u svom ekspozeu.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Kratko obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade KS nije bilo aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

U toku je realizacija projekta uvođenja elektronskog sistema naplate i uspostavljanja kontrolnog centra za javni prevoz putnika. Problem u realizaciji projekta predstavlja to što nije bio obezbjeđen adekvatan prostor za smještaj opreme i kontrolnog centra. U toku je izrada projekta ovoga centra i očekujemo u veoma skorom roku poćetak radova na rekonstrukciji prostorija na Čengić Vili. Nakon rekonstrukcije ovoga objekta će se nastaviti zapoćeti radovi na realizaciji ovoga projekta. Uvođenje jedinstvene karte za sve prevoznike će biti moguće tek nakon uvođenja novog jedinstvenog sistema naplate. Trenutna primjena privremenog uputstva o tarifnom sistemu se realizuje sa određenim problemima zbog odbijanja KJKP GRAS za primjenu navedenog uputstva. Projektom je predviđen monitoring i ugradnja sigurnosnih kamera u vozilima javnog prevoza.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi