Ispunjeno manjim dijelom

Uspostava funkcionalne veze javnih parking prostora i sistema javnog gradskog prevoza

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Ekonomija

Uspostava funkcionalne veze javnih parking prostora i sistema javnog gradskog prevoza.

 

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je obavezala KJKP Gras i Centrotrans – Eurolines da omoguće korisnicima prevoza korištenje jedinstvene karte.

Do 1. decembra 2019. godine nije započela najavljena elektronska naplata jedinstvenih karata u KJKP “GRAS” i „Centrotrans – Eurolines“. U odgovoru na upit Istinomjera od 16. decembra 2019. godine, između ostalog navedeno je sljedeće “prema dostavljenoj dinamici izvođenja radova od strane odabranog izvođača radova, u toku mjeseca januara i februara 2020. godine planirano je testiranje sistema, a u toku mjeseca marta i aprila 2020. godine prelazni period są trenutnog sistema naplate karata na elektronski sistem naplate karata u javnom linijskom prijevozu putnika”.

Cijeli odgovor Ministarstva saobraćaja KS možete pročitati OVDJE.

Krajem 2019. godine Vlada KS je saopćila da je “kroz realizaciju projekata elektronski sistem naplate i SMART parking je predviđena uspostava funkcionalne veze između ova dva sistema” te da je toku rad na realizacija projekta elektronski sistem naplate.” 

Tenderska dokumentacija za projekat SMART parking je spremna za objavu.

Vlada KS, 29.12.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!