Ispunjeno manjim dijelom

Unaprjeđenje socioekonomskog statusa zdravstvenih radnika

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Zdravstvo

Unaprjeđenje socioekonomskog statusa svih radnika u zdravstvu uz partnerski odnos sa sindikatom;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Tokom 2019. godine održano je nekoliko sastanaka Vlade KS sa predstavnicima Sindikata radnika u zdravstvu KS, o čemu je Istinomjer pisao.

Početkom decembra 2019. godine iz Vlade KS je saopćeno da je “pregovarački tim Vlade Kantona Sarajevo” ponovo pregovarao sa Sindikatom radnika u zdravstvu u KS.

Vlada je ponudila povećanje koeficijenata za određene grupe zanimanja, prije svega za zdravstvene radnike. Isto tako, Pregovarački tim Vlade KS upoznao je Pregovarački tim sindikata da ostaje kod svog prijedloga novog. Kolektivnog ugovora koji je već nuđen Sindikatu, sa svim pravima koje su imali do sada, kao i dodatno ugrađenim pogodnostima za radnike koje su bile drugačije regulisane doktorskim kolektivnim ugovorom. Sindikatu je ponuda data u pisanoj formi i zatraženo da se također pismeno očituju.

Vlada KS, 09.12.2019.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!