Djelimično ispunjeno

Stambeno zbrinjavanje boračke populacije i članova njihovih porodica

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Socijalna politika

Nastavak procesa stambenog zbrinjavanja boračke populacije i članova njihovih porodica prema jasnijim i transparentnijim kriterijima.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Realizovano je više zakonskih prava, koja se realizuju putem više budžetskih pozicija koje uključuju tekuće transfere (plaćanje rente i uređenja), kapitalne transfere (dodjela nepovratnih pomoći za sanaciju i kupovinu stambenih objekata, kupovina i dodjela stanova u vlasništvo), nabavku objekata (stanovi u vlasništvu Kantona koji se dodjeljuju na korištenje) i dodjelu pozajmica za kupovinu i sanaciju stambenih objekata).

Kako stoji u dokumentu Realizirane mjere u Budžetu Kantona Sarajevo za 2019. godinu, potpisani su ugovori za kupovinu 35 stanova od čega 34 za dodjelu u vlasništvo i 1 za dodjelu na korištenje sa ukupnom obavezom Ministarstva od 2.681.338,7 KM.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!