Djelimično ispunjeno

Spajanje Fonda KS za izgradnju stanova sa Kantonalnim stambenim fondom

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Državno uređenje

Provedba odluke Skupštine Kantona Sarajevo o spajanju Fonda KS za izgradnju stanova s Kantonalnim stambenim fondom;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS u junu je Skupštini KS trebalo uputiti Prijedlog odluke o spajanju Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo i Fonda Kantona Sarajeva za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osoba. To je navedeno u Programu rada Skupštine KS za 2019. godinu.

Kako su naveli iz Vlade KS u decembru, “izvršena je analiza osnivačkih akata Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo i Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, obavljene su konsultacije u Općainskom sudu u Sarajevu vezano za upis u sudski registar i upis u zemljišne knjige”.

Kako se dalje navodi u izvještaju Vlade KS o realizaciji mjera, “na zahtjev Ministarstva Federalno ministarstvo finansija dostavilo podataka vezano za rješenje o obavljanju djelatnosti Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, obavljene konsultacije u Pravobranilaštvu Kantona Sarajevo, Ministru prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Ministrici pravde i uprave Kantona Sarajevo dostavljen prijedlog potrebnih aktivnosti, a sve u cilju donošenja akata potrebnih za spajanje ova dva fonda. Imenovana je komisija koja je radila na pripremi akata i donijela je rješenje (02-05-19730-15/19, doneseno 10.05.2019.godine) za izradu prijedloga odluke o osnivanju Fonda KS za porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe i prijedlog odluke o osnivanju Stambenog fonda Sarajevo.”

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!