Neispunjeno

Spajanje Fonda KS za izgradnju stanova sa Kantonalnim stambenim fondom

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Državno uređenje

Plan realizacije prethodne Vlade „300 mjera“ od kojih se na Ministarstvo prostornog uređenja, građenaj i zaštite okoliša odnosi 22 mjere, u potpunosti nastavlja kroz predloženi plan, s tim da 22. mjera „Pokretanje projekta toplovoda Kakanj – Sarajevo“ će biti razmotrena i u zavisnosti od aktivnosti viših nivoa vlasti i mišljenja šireg kruga stručne javnosti, stavljena u proceduru ukoliko dobije društvenu i stručnu verifikaciju.

– Provedba odluke Skupštine Kantona Sarajevo o spajanju Fonda KS za izgradnju stanova s Kantonalnim stambenim fondom;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Prethodna Vlada KS provodila je određene aktivnosti koje u konačnici nisu rezultirale spajanjem ova dva fonda. Više o tome čitajte OVDJE.

Vlada KS sa Mariom Nenadićem na čelu, za sada nije provodila aktivnosti na realizaciji ove mjere, a oba fonda i dalje postoje o čemu svjedoče i njihove internet stranice https://fondstan.ba/ i https://www.ksfs.ba/.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!