Započeto

Škole plivanja za djecu

Opštine: Goražde

Djeca sa Drine zaslužuju da nauče plivati.

Izvor: SDP Goražde

U 2023. godini Udruženje pedagoga sporta Goražde nastavilo je sa realizacijom škole plivanja za djecu tokom ljetnog raspusta. Riječ je o projektu koji se realizuje dugi niz godina i ovoga puta izazvao je veliko interesovanje. Međutim iz ovog udruženja istakli su kako su slične aktivnosti spremni realizovati tokom cijele godine, ali najveći problem je što grad nema bazena.

Tokom službene posjete gradonačelnika Grada Tuzle i Sarajeva Goraždu, održanoj 30. avgusta 2021. godine, dogovoreno je kako će Grad Sarajevo omogućiti pohađanje škole plivanja na Olimpijskom bazenu u Sarajevu.

Škola plivanja za goraždansku djecu najavljena je i u martu 2022. godine, gdje je potvrđeno da će učenici 4. razreda osnovnih škola pohađati besplatnu školu plivanja, dok će učenici 6. razreda osnovnih škola pohađat će besplatnu školu skijanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!