Najave

Otvaranje bazena u Goraždu do početka juna ove godine?

Prema najavama premijera Bosansko-podrinjskog kantona (BPK), goraždansko naselje Vitkovići trebalo bi dobiti bazen otvorenog tipa do početka juna 2024.

Izvor: RTV BPK Goražde

Sredinom aprila 2024. godine, premijer BPK Edin Ćulov potpisao je s direktorom kompanije BENO d.o.o. ugovor o dodjeli sredstava za realizaciju projekta nabavke opreme za rekreacioni kompleks bazena otvorenog tipa u goraždanskom naselju Vitkovići.

Mi smo možda jedini u regionu koji nemamo gradski bazen, a do 1992. godine upravo je bio na lokalitetu u Vitkovićima tako da ćemo njegovom obnovom nastaviti jednu historijsku tradiciju. Goraždanska kompanija „BENO“ d.o.o., u čijem vlasništvu se i nalazi kompleks, preuzela je obavezu uređenja kako bismo do početka ove ljetne sezone imali spremne adekvatne sadržaje koji će biti ponuđeni našim građanima.

Edin Ćulov, 15.4.2024.

Podsjećamo, Ministarstvo privrede Bosansko-podrinjskog kantona Goražde raspisalo je krajem februara 2024. godine Javni poziv za odabir korisnika sredstava za finansiranje po Programu podrške razvoju privatnim preduzećima i poduzetnicima s područja BPK Goražde za 2024. godinu.

Za poseban cilj ovog programa – podrška privrednim subjektima kroz sufinansiranje radova i nabavku opreme za rekreacione komplekse – bazene otvorenog tipa na području Goražda, planirano je 350.000 KM.

Ministar privrede BPK Zijad Briga pojasnio je da su u konkretnom slučaju sredstva predviđena za podršku rekonstrukciji bazena u goraždanskom naselju Vitkovići, što je podržala i kantonalna Vlada, te naglasio da bi, prema najavama, bazen koji je u privatnom vlasništvu trebao biti spreman i prije početka ljetne sezone.

Na sjednici održanoj 21. marta 2024. godine, Vlada BPK dala je saglasnost na odluku Ministarstva za privredu o odobravanju novčanih sredstava po Programu podrške razvoju privatnim preduzećima i poduzetnicima za 2024. godinu.

Odlukom Vlade BPK, iznos od 350.000 KM dodijeljen je goraždanskoj kompaniji BENO d.o.o. za realizaciju projekta nabavke opreme za rekreacioni kompleks bazena otvorenog tipa u naselju Vitkovići.

Istinomjer će pratiti da li će se, kako je najavljeno, projekat rekonstrukcije i otvaranja bazena u goraždanskom naselju Vitkovići realizovati do početka juna 2024. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!