Djelimično ispunjeno

Revizija i nastavak implementacije osiguranja socijalne sigurnosti samostalnih umjetnika i kulturnih djelatnika

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Socijalna politika

Revizija i nastavak implementacije osiguranja socijalne sigurnosti samostalnih umjetnika i kulturnih djelatnika, na temelju njihovih stvaralačkih aktivnosti u realizaciji programa kulture od interesa za Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

U dokumentu “PLAN REALIZACIJE MJERA IZ SPORAZUMA O PRIORITETIMA SKUPŠTINSKE VEĆINE U KANTONU SARAJEVO ZA 2019. GODINU” navodi se:

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je posredstvom Stručne komisije za sticanje, reviziju, mirovanje i prestanak statusa istaknutih samostalnih umjetnika koju je imenovala Vlada KS provelo proceduru revizije statusa 38 istaknutih samostalnih umjetnika, i proceduru priznavanja statusa istaknutog samostalnog umjetnika za četiri umjetnika u periodu od oktobra 2018. godine do februara 2019. godine u skladu sa odredbama Zakona o istaknutim samostalnim umjetnicima.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!