Ispunjeno manjim dijelom

Razvoj kapaciteta za obavezno predškolsko obrazovanje

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Obrazovanje

Razvoj kapaciteta za obavezno predškolsko obrazovanje. Povećanje obuhvata djece u predškolskom obrazovanju, uz razmatranje mogućnosti privremenog subvencioniranja privatnih vrtića.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Nakon okončan upisa djece u JU “Djeca Sarajevo” na Listi čekanja je ostalo 682 djece za koje je Ministarstvo objavilo poziv za sufinansiranje njihovog boravka u privatnim predškolskim ustanovama. Po ovome pozivu prijavljeno je 469-oro djece koje će Ministarstvo sufinasirati u iznosu od po 200,00KM na  mjesečnom nivou. S obzirom da predškolskim ustanovama nedostaje stručni kadar, na zahtjev Ministarstva Pedagoški fakultet je izradio program obuke prof. razredne nastave za rad u predškolskim ustanovama. Ministarstvo će zajedno sa JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” sufinansirati nezaposlene prof. razredne nastave koji se  prijave na javni poziv.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!