Ispunjeno većim dijelom

Provođenje obaveza BiH iz programa Partnerstvo za otvorenu vladu i Strategije za borbu protiv korupcije

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Pravna država

Provođenje obaveza BiH iz programa Partnerstvo za otvorenu vladu i provođenje Strategije za borbu protiv korupcije u BiH. Uključivanje u borbu protiv korupcije u saradnji s Uredom za kvalitet i borbu protiv korupcije.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Antikoruptivni sistem Kantona Sarajevo predstavljen 14.02.2019. godine od strane Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS, te koncept njegovog djelovanja i budućih planiranih preventivnih antikoruptivnih procesa usklađen je sa provođenjem obaveza iz Partnerstvo za otvorenu vladu i Strategije za borbu protiv korupcije u BiH.

Pored toga u Planu realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu navode se i “kontinuirane aktivnosti koje se provode u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom kao što su donošenje Zakona o prijavljivanju i postupku kontrole imovine nosioca javnih funkcija, Uredbe o kontroli javnih nabavki, Registra zaposlenih u javnom sektoru u KSRegistra imenovanih lica u Kantonu Sarajevo te Uredbe o zapošljavanju u Kantonu Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!