Započeto

Proširenje šetališta od Male aleje do Stare željezničke stanice

Opštine: Ilidža

Proširit ćemo šetalište od Male aleje do Stare željezničke stanice.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Testno djelimično zatvaranje Rustempašine ulice na Ilidži za kretanje motornih vozila počelo je 18. juna 2021. godine, nakon što su iz Općine Ilidža dva dana ranije saopštili plan “da ova saobraćajnica do kraja godine bude u potpunosti zatvorena kako bi se pristupilo i uređenju iste”.

Kako su naveli iz Općine, “izgradnjom kružnog toka na saobraćajnici M17 i ceste na obali rijeke Željeznice stvoreni su uslovi za preusmjerenje saobraćaja sa centralnog dijela Ilidže”.

Prema Izvještaju o izvršenju budžeta Općine Ilidža za 2021. godinu, za projekat “Pješačka zona – Rustempašina i proširenje Male Aleje” odlučeno je da se raspiše konkurs za idejno rješenje, ali da konkursna komisija u navedenom periodu još uvijek nije bila odobrena.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da je završen projektni zadatak za uređenje šetališta. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!