Ispunjeno manjim dijelom

Promocija bavljenja sportom

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Obrazovanje

Kontinuirana promocija značaja bavljenja sportom.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo već drugu godinu zaredom, u okviru trećeg časa tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obaveznog nastavnog programa, realizuje projekt “Škola skijanja“ za učenike šestih razreda osnovnih škola Kantona Sarajevo. Oko 4000 učenika iz 66 osnovnih škola Kantona Sarajevo je sa nastavnicima naučilo osnove ovog zimskog sporta u periodu 04.02. do 15.03. 2019. godine za školsku 2018./2019. godinu. Vlada Kantona Sarajevo je također u januaru 2019. godine izdvojila 1.150.000 KM za organizaciju Europskog omladinskog olimpijskog festivala.

U dokumentu Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u KS za 2019. godinu koji je Vlada KS objavila u oktobru 2019. godine navodi se:

Planiranom i, do sada, realizovanom, finansijskom podrškom kontinuirano se vrši promocija bavljenja sportom. Realizacija sredstva za podršku sportu u Budžetu Kantona Sarajevo za 2019. godinu utiče na kvalitativnu i kvantitativnu popularizaciju sporta u svim starosnim kategorijama.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!