Djelimično ispunjeno

Programsko finansiranje boračkih udruženja

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Socijalna politika

Isključivo programsko finansiranje boračkih udruženja;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Dodjela sredstava boračkim udruženjima vrši se dosljednom primjenom Uredbe o kriterijima za fnansiranje programa i projekata neproftnih organizacija i udruženja koja se finansiraju/sufnansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo.

Članicama Koordinacije boračkih udruženja Kantona Sarajevo na osnovu dostavljenih projekata odobreno je sufinansiranje za 2019. godinu u iznosu 767.600,00 KM I ostalih boračkim udruženjima po prijavi na Javni poziv za finansiranje/sufnansiranje programa i projekata, odnosno udruženja od interesa za boračku populaciju Kantona Sarajevo za 2019. godinu odobreno je sufinansiranje u iznosu od 122.340,00 KM.

Prema Nacrtu Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu, za sufinansiranje boračkih udruženja, te finansiranje njihovih projekata predviđeno je 920.000 KM.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!