Ispunjeno manjim dijelom

Povezivanje ustanova kulture i sporta sa turističkim kapacitetima.

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Ekonomija

“Potaknuti povezivanje i umrežavanje ustanova kulture i sporta s turističkim kapacitetima u cjelinu sposobnu da poveća i učini pristupačnjom ponudu kulturnih, sportskih i turističkih sadržaja.”

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

U dokumentu pod nazivom Plan realizacije mjera iz Sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2018-2020. godinu navodi se:

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo podstiče aktivnosti javnih ustanova kulture na području Kantona Sarajevo kao i subjekata koji organiziraju stalne kulturnoumjetničke manifestacije tokom cijele godine, a izmedju ostalog kako bi se obogatila turistička ponuda u KS. Tako Ministarstvo podržava organizaciju Sarajevske zime, Sarajevo film festivala, Jazz festivala, Baletfesta, Sarajevskih dana poezije, MESS-a, izložbenih manifestacija, SVEM-a i sl. koji se direktno povezuju sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo kako bi obezbijedili što veći priliv turista za programske sadržaje koje organiziraju.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!