Ispunjeno manjim dijelom

Pooštravanje kazni za ekološke prekršaje

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Ekonomija

U cilju boljeg očuvaja okoline, “pooštravanje kazni za ekološke prekršaje i kriminalitet kao i provođenje mjera za efikasniju kontrolu ekoloških prekršaja.”

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

U dokumentu pod nazivom Plan realizacije mjera iz Sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2018-2020. godinu navodi se:

Službe komunalnih redara KJKP “Park” i KJKP “Rad” redovno obavljaju svoje poslove i aktivnosti na način da svoje izvještaje o kršenju odredbi Zakona, proslijeđuje u KUIP, komunalna inspekcija. S obzirom na ograničenja propisa višeg nivoa vlasti, Zakona o prekršajima F BiH, komunalni redari nisu u mogućnosti da neposredno na licu mjesta izdaju prekršajne naloge. U narednom periodu planirane su aktivnosti na rješavanju navedene problematike u saradnji sa višim nivoima vlasti.

Osim navedenog, prijedloga za veće kazne za ekološke prekršaje iz Vlade KS nije bilo.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!