Podrška turističke zajednice projektima kulture i sporta

| Partija: | Oblast:

Značajna podrška turističke zajednice projektima iz kulture i sporta.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

Kratko obrazloženje

Turistička zajednica KS je u aprilu 2019. godine na osnovu Javnog poziva dodjelila bespovratna novčana sredstva za sufinansiranje projekata, kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija i događaja značajnih za razvoj, obogaćivanje i promociju turističke ponude KS, a sredinom juna ove godine zatvoren je i drugi Javni poziv na osnovu kojeg će novi aplikanti moći da dobiju bespovratna novčana sredstva za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i sporta.

Dugo obrazloženje

Poičetkom 2019. godine na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo (TZ KS) objavljen je Javni poziv – 2019 za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za sufinansiranje projekata, kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija i događaja značajnih za razvoj, obogaćivanje i promociju turističke ponude Kantona Sarajevo (projekti započeti u 2019. godini, čija realizacija će biti okončana do 30. juna 2019. godine).

Odluka o o odabiru korisnika po provedenom Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za sufinansiranje projekata, kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija i događaja značajnih za razvoj, obogaćivanje i promociju turističke ponude KS donesena je 3. aprila 2019. godine. Ovom Odlukom pravo na korištenje novčanih sredstava TZ KS ostvarilo je 15 aplikanata.

Nešto kasnije otvoren je još jedan Javni poziv 2019 za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za sufinansiranje projekata, kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija i događaja značajnih za razvoj, obogaćivanje i promociju turističke ponude KS. Ovaj Javni poziv bio je otvoren do 14. juna 2019. godine.

Sredstva su namijenjena pravnim licima, nevladinim organizacijama i udruženjima koja se općenito bave popularizacijom i promocijom Kantona Sarajevo.

TZ KS, Javni poziv 04-2019

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi