Ispunjeno

Objedinjavanje procesa javnih nabavki

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Državno uređenje

Zalaganje za objedinjavanje procesa javnih nabavki kako Vlade, tako i Skupštine Kantona Sarajevo;

Obrazloženje

Vlada KS donijela je Uredbu o kontroli javnih nabavki u svim institucijama čiji je osnivač Kanton Sarajevo, a kojom je propisano objedinjavanje javnih nabavki.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

Vlada Kantona Sarajevo je donijela je u junu 2019. godine Uredbu o kontroli javnih nabavki u svim institucijama čiji je osnivač Kanton Sarajevo, kojom je propisano objedinjavanje javnih nabavki.

Prema ovoj Uredbi, kako su saopštili iz Vlade KS nakon njenog usvajanja, “organi koji provode postupke javnih nabavki imaju obavezu da u komisije koje ih provode imenuju stručna lica sa liste koja imaju odgovarajuće znanje i iskustvo u oblasti javnih nabavki. Vlada Kantona će raspisati javni poziv za listu eksperata kako bi u ove procese bili uključeni najkompetentniji i najkvalifikovaniji kadrovi u ovoj oblasti.”

Uredba će se početi primjenjivati od 01. 01. 2020. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!