Ispunjeno manjim dijelom

Obavezna studentska praksa

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Obrazovanje

Uvođenje ili unapređenje obavezne studentske prakse.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je dana 12.03.2019. godine sa Univerzitetom u Sarajevu potpisalo Memorandum kojim se uređuje pitanje obavljanja hospitovanja, metodičke i pedagoške prakse kao oblika praktične nastave na nastavničkim usmjerenjima  Univerziteta u Sarajevu, a koja će se realizovati u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo.

Također, Univerzitet u Sarajevu je dana 19.12.2018. godine, na osnovu Zakona o visokom obrazovanju u cilju unapređenja nastavnog i istraživačkog procesa zajedničkim djelovanjem zaključilo sporazume sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo, Udruženjem poslodavaca Kantona Sarajevo i Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Trenutno Ministarstvo učestvuje u projektu pod nazivom “Studentskom praksom brže do posla” u saradnji sa Udruženjem Prava za sve/Rights for All u partnerstvu sa Udruženjem “Budućnost” iz Modriče a koji finansira Evropska unija kojim će se definisati zaključci i mjere koje se mogu provoditi kako bi se unaprijedila studentska praksa.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!