Ispunjeno manjim dijelom

Nijedna osoba bez krova nad glavom – Sarajevo, grad bez beskućnika

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Socijalna politika

Nijedna osoba bez krova nad glavom – Sarajevo, grad bez beskućnika; povećanje kapaciteta za smještaj beskućnika;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

U dokumentu “Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019godinu” navodi se:

Urađena je analiza raspoloživih prostornih kapaciteta i kao najbolje rješenje izabrana postojeća lokacija, odnosno uklanjanje postojećeg i izgradnja novog objekta prihvatilišta. Potpisan je ugovor sa Zavodom za izgradnju koji vodi proces javne nabavke novog objekta. Potpisan je ugovor sa Zavodom za izgradnju kao implementatorom projekta i raspisan je tender za izvođača radova. Iako je osigurano 200.000 KM u Budžetu 2019. godine za izgradnju novog prihvatilišta, nažalost javna nabavka nije bila uspješna zbog pristizanja samo jedne, enormno visoke, ponude. U budžetu za 2019. godinu osigurano je 300.000 KM kako bi se javni poziv obnovio. Zbog neuspješne javne nabavke osigurana su i dodatna sredstva da se postojeće prihvatilište sanira prije snježnih padavina. Otvoren je i kontakt sa zainteresovanim nevladinim organizacijama i razmatra se mogućnost otvaranja dodatnog prihvatilišta za beskućnike u Sarajevu.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!