Ispunjeno manjim dijelom

Nijedan gladan čovjek u Sarajevu – unapređenje rada javnih kuhinja

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Socijalna politika

Nijedan gladan čovjek u Sarajevu – unapređenje rada javnih kuhinja, povećanje iskorištenosti hrane;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

U dokumentu “Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019godinu” navodi se:

Izmjenom pravilnika o pripremi toplih obroka promijenjeni jelovnici i značajno povećan kvalitet hrane u javnim kuhinjama, povećana raznovrsnost hrane i udvostručene količine mesa u obrocima. Za ovu namjenu osigurano je povećanje finansiranja u iznosu više hiljada KM. Također je izvršeno povećanje plata za radnike koji rade na pripremi obroka u javnim kuhinjama. Osigurana sredstva za zamrzavanje cjelokupne količine mesa dobijena kroz donacije tokom kurban-bajrama kako bi se osigurali kvalitetniji obroci na duži period. Praksa je sada uspostavljena kao sistem i uračunata u finansiranje za narednu godinu. Također je značajno pooštrena kontrola kod prijema mesa. Otvoreni su pregovori sa nevladinim organizacijama o pitanju uspostave dodatne kuhinje specifičnog karaktera koja bi radila na principu „kuhinje za sve“.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!