Ispunjeno manjim dijelom

Licence za taxi vozila prilagođena za osobe sa invaliditetom

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Socijalna politika

Odobravanje određenog broja licenci za prilagođena taksi vozila koja prevoze osobe s invaliditetom;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Irfan Čengić u junu 2019. godine održali su sastanak na temu Zakona kojim će se omogućiti uključivanje specijaliziranih vozila u taksi prijevoz za osobe sa invaliditetom.

Zastupnik Čengić je kao ovlašteni predlagač uputio u parlamentarnu proceduru Zakon o izmjenama i dopunama zakona o cestovnom prevozu na osnovu inicijative ministra Štete.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH u januaru 2020. godine je usvojio izmjene i dopune Zakona o cestovnom prevozu koji omogućava da taksi-prevoznici registriraju specijalizirana vozila za osobe s invaliditetom. Još se čeka potvrda Doma naroda PFBiH kako bi nakon toga kantonalno Ministarstvo saobraćaja moglo izdati licence i odobrenja za rad.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!