Djelimično ispunjeno

Jačanje eksperimentalne i alternativne sarajevske muzičke scene

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Obrazovanje

Ohrabrivanje i jačanje eksperimentalne i alternativne sarajevske muzičke scene i podrška alternativnim festivalima kontrakulture i subkulture.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

U dokumentu “Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu” koji je objavila Vlada KS u oktobru 2019. godine navodi se da je za realizaciju ove mjere izdvojeno 513.000,00 KM.

Putem javnih poziva za sufinansiranje projekata u oblasti kulture svi organizatori ekspirimentalne i alternativne sarajevske muzičke scene mogu dobiti podršku alternativnim festivalima ukoliko budu ispunjavali uslove javnog poziva.

Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u KS za 2019. godinu

U proteklom periodu Vlada Kantona Sarajevo pružila je podršku festivalima kao što je Garden of Dreams koji je održan krajem juna 2019. godine, a u čijoj je realizaciji, između ostalog, sudjelovala Turistička zajednica KS, Ministarstvo kulture i sporta KS, te Ministarstvo privrede KS. Pored pomenutog festivala Vlada KS izdvojila se sredstva i za Music Live, Festival omladinskog filma, Festival bajke, Festival dječije umjetnosti, Festival ulične umjetnosti, Bookstan, Dani arhitekture, Sarajevo Beer festival, te za History fest.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!