Ispunjeno manjim dijelom

Izmjena zakonodavstva iz oblasti socijalne zaštite na svim nivoima

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Socijalna politika

Insistirati i istrajati na izmjeni zakonodavstva iz oblasti socijalne zaštite na svim nivoima

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

U proteklom periodu u parlamentarnu proceduru je od strane poslanika i poslanica stranaka koje čine ovu vladu u federalnom parlamentu poslano više zakona koji se odnose na ovu oblast.

novembru 2019. godine, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo je objavilo Poziv na konsultacije u vezi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom.

U dokumentu primopredaje Edina Forte: “Registar projekata od značaja za građane KS” u vezi sa ovim obećanjem, navedeno  je:

U potpunosti pripremljen materijal Izmjene i dopune Zakona ali je Ured za zakonodavstvo tražio da tekst ide kao potpuno novi zakon umjesto kao izmjena i dopuna. Potrebno je samo tekst izmjene i dopune implementirati u integralan tekst i
uputiti u proceduru.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!