Započeto

Izgradnja sportske infrastrukture

Opštine: Travnik

Radit ćemo na izgradnji sportske infrastrukture kroz sanaciju i adaptaciju postojećih i izgradnju novih sportskih objekata, dječijih igrališta, terena za male sportove, sportske dvorane te gradskog stadiona, gdje prioritet imaju nogometni tereni u Han-Biloj i Turbetu.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata načelnika Općine Travnik provođene su određene aktivnosti na realizaciji ove mjere.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U aprilu 2023. godine započela je rekonstrukcija rukometnog igrališta u Travniku. U tu svrhu u budžetu za 2023. godinu planirana su sredstva od 200.000 KM. 

Izvor: Travnik futsal kup

U organizaciji Udruženja ”Fabrika dobrih ideja” u aprilu 2023. godine pokrenuta je akcija kupovine stolica za igralište, koja je uspješno i završena za šest dana. Kako se može vidjeti na fotografijama koje su objavljene na Facebook stranici Travnik futsal kup sredinom maja, privodi se kraju rekonstrukcija tribina, a radovi se izvode i na terenu.

Prema informacijama koje je Istinomjer 2022. godine dobio iz Općine Travnik, unapređenje uvjeta i modernizacija stadiona u Turbetu rade se kroz javno-privatno partnerstvo sa sportskim centrom “SuperSport”.

Tokom 2022. i 2023. godine izvođeni su radovi i na izgradnji tribina na stadionu FK “Rudar” u Han-Biloj. Kako se vidi na fotografijama objavljenim na Facebook stranici FK “Rudar”, izgradnja tribina još je u toku.  

U okviru izgradnje objekta srednjoškolskog centra, koji je otvoren u novembru 2022. godine, gradi se i fiskulturna dvorana, kao i bazen.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!