Neispunjeno

Izgradnja sportske infrastrukture u KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Obrazovanje

Unapređenje, podrška modernizaciji i izgradnja sportske infrastrukture u Kantonu Sarajevo, kako bi svi sportsko-rekreativni kapaciteti služili svojoj svrsi i bili stavljeni u službu omasovljenja sportske kulture.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS, dato obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

U dokumentu “Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu” koji je Vlada KS objavila u julu i oktobru 2019. godine navodi se da je u Budžetu Kantona Sarajevo za 2019. godinu planirano 1.100.000,00KM za unapređenje, podršku modernizaciji, te za izgradnju sportske infrastrukture u KS.

U avgustu 2019. godine ministar kulture i sporta KS; Mirvad Kurić najavio je kako Ministarstvo kulture i sporta planira da uloži u tenisku infrastrukturu i izgradi nove savremene teniske terene.

U decembru 2019. godine Vlada KS je ističući 20 dostignuća u ovoj godini, između ostalog, navela značajna ulaganja u sport te najavila “nastavak izgradnje sportske dvorane na Igmanu i rekonstrukciju dvorane u Pazariću”. No više informacija o pomenutim projektima Istinomjer nije pronašao.

Krajem oktobra 2019. godine predsjedavajući Skupštine KS, Elmedin Konaković, premijer KS, Edin Forto i ministar kulture i sprota KS, Mirvad Kurić posjetili su FK „Željezničar“, te su najavili podršku ulaganju u infrastrukturu Stadiona „Grbavica“.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!