Ispunjeno

Izgradnja barijera za zaštitu od buke na A transverzali

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

Izgradnja barijera za zaštitu od buke. Realizacija projekta kroz Direkciju za puteve KS.

Obrazloženje

U prvih 100 dana Vlade KS dato obećanje je ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Radovi na barijeri za zaštitu od buke na A transferzali, započeli su još u januaru 2020. Kako su nas obavijestili iz Direkcije za puteve KS, radovi su provremeno obustavljeni zbog rješavanja žalbi stanara okolnih zgrada.

Radovi za koje je izdato odobrenje za građenje su 90% završeni a za 10% razlog su problemi na terenu sa manjim brojem građana koji ne dozvoljavaju postavljanje, unatoč tome što se radi o transparentnim panelima koji propuštaju svjetlost i koji se uklapaju u urbani ambijent naselja.

Direkcije za puteve KS, 27. februar 2020.

Početkom juna iz Direkcije za puteve KS potvrdili su za Istinomjer, kako su radovi za koje je izdato odobrenje za građenje nadležnog organa završeni, dok za potez saobraćajnice od XII transverzale pa do ulice Braće Mulić, Općina Novi Grad Sarajevo nije izdala odobrenje:

Radovi za koje je izdato odobrenje za građenje nadležnog organa su završeni, a za potez saobraćajnice od XII transverzale pa do ulice Braće Mulić nismo dobili odobrenje i saglasnost od Općine Novi Grad Sarajevo za postavljanje projektovanih barijera. Trenutno je u toku monitoring, odnosno kontrolna mjerenja buke nakon izgradnje barijera kako bi se na osnovu dobijenih rezultata u dnevnim i noćnim uslovima ocijenio učinak postavljene zaštite.

Odgovor na medijski upit, Direkcija za puteve KS, 3. juni 2020.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!