Zvučna zaštita na A transferzali

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo raspisala je tender vezano za izgradnju “aktivne zaštite od buke” na A transverzali koja povezuje Međunarodni aerodrom Sarajevo sa ostatkom grada.

Razlog za postavljanje zaštitne ograde jesu brojni automobili koji saobraćaju ovim pravcem i stvaraju buku stanovnicima čiji stanovi i kuće su u neposrednoj blizini.

Nakon što je saobraćajnica izgrađena i puštena u promet, u eksploataciji je izmjerena buka koju stvaraju vozila i konstatovana je potreba da se prema odredbama Zakona predvide tzv. aktivne i pasivne mjere zaštite objekata uz saobraćajnicu. S tim u vezi naručen je projekat zaštite od buke, ishodovano je odobrenje za građenje i prema istom objavljen tender za izvođenje radova. Projektom je predviđena izgradnja transparentnih barijera u svrhu aktivne zaštite od buke.

Ismar Jusufspahić, 03.06.2019.

Vrijednost izvođenja radova iznosi 1,1 milion KM bez PDV-a, a završetak radova je planiran u roku od 45 dana nakon izbora izvođača radova.

Istinomjer će pratiti da li će se radovi na postavljanju zvučne zaštite na A transferzali odvijati kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Uspostava hemodijaliznog centra u Goraždu tokom 2020. godine?

Iako se uspostava hemodijaliznog centra u Goraždu obećava već nekoliko godina, ovo pitanje još uvijek nije riješeno,...

Novo Vijeće ministara BiH do Nove godine?

Uvjeren, kako kaže, da će Zoran Tegeltija na današnjoj 4. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Kluba...Od 01.01.2020. uvodi se “odgovornost za nepoštovanje odluka NS RS”?

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik polovinom novembra tekuće godine najavio je da će “prijedlog izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske kojima će biti uvedena odgovornost...