Ispunjeno manjim dijelom

Implementacija projekta “Kupon za kulturu”

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Obrazovanje

Projekat „Kupon za kulturu“ i bliska saradnja škola i muzeja.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

Prilikom posjete Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine 29 maja 2019. godine predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Zineta Bogunić i povjerenik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Nermin Muzur razgovarali su sa direktorom muzeja, Mirsadom Sijarićem o budućim projektima. Tom prilikom su, između ostalog, istakli kako će Vlada KS pružiti podršku radu muzeja kroz sredstva koja će obezbijediti za posjete osnovnoškolaca i srednjoškolaca Zemaljskom muzeju BiH.

Kao podršku radu muzeja i istovremeno razvijanju navika učenika da posjećuju i uče o historijskoj baštini svoje zemlje Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS će obezbijediti sredstva kako bi učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola bilo omogućena posjeta i razgledanje Muzeja.

Saopćenje, Vlada Kantona Sarajevo, 29.05.2019.

U dokumentima “Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu” koji Vlada KS  objavila u julu i oktobru 2019. godine navodi se:

U saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS organizira se redovna pojesta učenika sarajevskih škola muzejskim postavkama.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!