Implementacija projekta “Kupon za kulturu”

| Partija: | Oblast:

Projekat „Kupon za kulturu“ i bliska saradnja škola i muzeja.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

Kratko obrazloženje

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS će obezbijediti sredstva kako bi učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola bilo omogućena posjeta i razgledanje Zemaljskog muzeja

Dugo obrazloženje

Prilikom posjete Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine 29 maja 2019. godine predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Zineta Bogunić i povjerenik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Nermin Muzur razgovarali su sa direktorom muzeja, Mirsadom Sijarićem o budućim projektima. Tom prilikom su, između ostalog, istakli kako će Vlada KS pružiti podršku radu muzeja kroz sredstva koja će obezbijediti za posjete osnovnoškolaca i srednjoškolaca Zemaljskom muzeju BiH.

Kao podršku radu muzeja i istovremeno razvijanju navika učenika da posjećuju i uče o historijskoj baštini svoje zemlje Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS će obezbijediti sredstva kako bi učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola bilo omogućena posjeta i razgledanje Muzeja.

Saopćenje, Vlada Kantona Sarajevo, 29.05.2019.

U dokumentu “Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu” koji je objavila Vlada KS u julu 2019. godine navodi se:

U saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS organizira se redovna pojesta učenika sarajevskih škola muzejskim postavkama.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi