Ispunjeno manjim dijelom

Donošenje propisa o prijevremenom razrješenju organa upravljanja, rukovođenja i nadzora

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Pravna država

Donošenje propisa kojima se, kao osnov za prijevremeno razrješenje organa upravljanja, rukovođenja i nadzora u institucijama kojima je osnivač Kanton Sarajevo, predviđa i situacija kada se ne poštuju Vladine i/ili preporuke/nalozi Ureda u domenu prevencije i borbe protiv korupcije, a radi podizanja svijesti o značaju koje ovom pitanju pridaje nova vlast.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Kako je navedeno u dokumentu pod nazivom Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu, navedena mjera realizovana je i realizirati će se u kontinuitetu kroz provedbene propise koji se donose. Do sada je ova odredba implementirana kroz Uredbu o zapošljavanju, Uredbi o vrsti i postupku objavljivanja propisa i javnosti rada organa uprave, javnih preduzeća, javnih ustanova i pravnih lica čiji je osnivač Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i općine na teritoriji Kantona Sarajevo, Uredbu o kontroli javnih nabavki…

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!