Donošenje novog pravnog okvira za profesionalne sportske klubove

| Partija: | Oblast:

Novi stabilan pravni okvir za profesionalne sportske klubove za razvoj sportske industrije – predlaganje Zakona o sportskim klubovima i Zakona o sportskim dioničkim društvima.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

Kratko obrazloženje

Vlada KS u prvoj godini mandata nije provodila aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Dugo obrazloženje

U dokumentu “Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu” koji je objavila Vlada KS u oktobru 2019. godine navodi se:

Na federalnom nivou egzistira inicijativa za donošenje zakona kojim će se profesionalni klubovi organizovati kao dioničarska društava. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevoje dostavilo Federalnom ministarstvu kulture i sporta na njegov zahtjev Prijedloga izmjena i dopuna Nacrta zakona o finansiranju sportskih reprezentacija, broj: 01/04/06-02-4427/19 od24.07.2019. godine. Po okončanju zakonodavnih aktivnosti na federalnom nivou, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će usaglasiti Zakon o sportu Kantona Sarajevo sa tim zakonom vezano za amaterski i profesionalni sport.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi