Djelimično ispunjeno

Digitalizacija javne uprave u KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Državno uređenje

Digitalizacija javne uprave u Kantonu Sarajevo;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

Vlada KS u saradnji sa UNDP-om provodi projekat pod nazivom “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta”, a kako je saopšteno iz Vlade KS, ovaj projekat za Ministarstvo finansija znači “uspostavljanje softverskog rješenja koje će omogućiti da se na efikasan i transparentan način prate tokovi svih trezorskih plaćanja, uz mapiranje tih procesa kako bi se otklonila uska grla i uspostavilo efikasno trezorsko poslovanje.”

“Želimo uspostaviti tačke odgovornosti kada su u pitanju finansijski tokovi.Važna dimenzija je brzina koja će se postići primjenom ove nove aplikacije”, istakao je ministar Amel Kovačević.

Na ovaj način, kako je poručeno, stvorit će se baza podataka koja će biti kontinuirano ažurirana, te biti dostupna inspekcijskim organima, internoj reviziji i antikorupcionom uredu.

Vlada KS 19. septembra je saopštila kako je putem web stranice Skupštine KS, građanima omogućena interakcija sa skupštinskim zastupnicima putem aplikacije koju je izradio Zavod za informatiku i statistiku KS.

Aplikaciji se može pristupiti putem linka bit.ly/2mmDztR te postaviti pitanje zastupničkim klubovima u Skupštini KS.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!