Započeto

Debetonizacija Općine Novo Sarajevo

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se za uklanjanje betonskih dijelova u općini u cilju debetonizacije Općine Novo Sarajevo.

Izvor: Hasan Tanović program

U trećoj godini mandata načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića započete su aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja uklanjanjem devastiranog objekta nekadašnjeg vrtića „Narcis“ u ulici Grbavička bb i devastiranog objekta na čijem lokalitetu je planirana izgradnja gradskog parka sa sportsko – rekreacionim sadržajima.

Izvor: Općina Novo Sarajevo

U 2023. godini, uklonjen je devastirani objekat nekadašnjeg vrtića „Narcis“ u ulici Grbavička bb, a na istom mjestu planirana je izgradnja novog vrtića sa vanjskim uređenjem zelenih površina.

U okviru realizacije projekta Izgradnje Centra za edukaciju, sport i rekreaciju “Vinko Šamarlić” uklonjen je devastirani objekat C koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo. Na ovom lokalitetu planirana je izgradnja gradskog parka sa sportsko – rekreacionim sadržajima.

Prethodno je za Istinomjer je iz Općine Novo Sarajevo u decembru 2022. godine rečeno da je Općina te godine izvršila nabavku i sadnju sadnica na više lokacija u Novom Sarajevu, a 64 sadnice i 35 komada ukrasnog grmlja posađeno je u ulicama: Kolodvorska, Envera Šehovića, V transferzala i Nedima Filipovića. 

U okviru projekta “Ozelenjavanje javnih zelenih površina u Kantonu Sarajevo” kojeg implementira KJKP “Park”, a finansira Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS tokom 2021. godine izvedeni su radovi na sadnji novih stabala na sljedećim lokalitetima: u ulicama Kemala Kapetanovića, Hamdije Čemerlića, Paromlinska i u Bulevaru Meše Selimovića, a radi se o stablima ruja, jasena, bagrema, lipe i drugih sadnica koje će od sada rasti na zelenim površinama u ovim ulicama.

S obzirom da se obećanje odnosilo na “uklanjanje betonskih dijelova u općini u cilju debetonizacije”, a ne na aktivnosti ozelenjavanja, obećanje je tek u trećoj godini mandata ocijenjeno kao započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!