Djelimično ispunjeno

Briga o mladima

Partije: DNS | Oblasti: Obrazovanje

Ekonomski, socijalni, politički ciljevi ne daju odgovore na sva pitanja, već ukazuje samo na najbitnije pravce djelovanja i vođenje osnovnih akcija i aktivnosti, kao i viđenje načina rješavanja niza prioritetnih pitanja i zadataka, i to:- posvećivanje veće brige obrazovnim, kulturnim, sportskim, informativnim i drugim društvenim sadržajima i posebno brige o mladima i programima za mlade;

Vlada i Narodna skupština RS usvojili su nove zakone o osnovnom i srednjem obrazovanju. Iako usvojeni zakoni vode ka određenom stepenu reforme ovih nivoa obrazovanja, potrebno je vidjeti sačekati rezultate njihove primjene i implementacije, s obzirom da su usvojeni krajem mandata.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je početkom aprila 2016. godine Strategiju razvoja obrazovanja Republike Srpske za period 2016-2021. godine.

Zatim je, Vlada Republike Srpske na 83. sjednici Vlade Republike Srpske (22.07.2016.) usvojila Akcioni plan Strategije razvoja obrazovanja Republike Srpske za period 2016-2021. godine, kojim je precizirana realizacija strateških ciljeva u obrazovanju Republike Srpske.

Više detalja možete pročitati na sljedećem linku.

O ulaganjima u sport možete pročitati više na sljedećem linku.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!