U progresu

Bioskop i kvalitetne pozorišne predstave

Opštine: Goražde

Goražde će u svom gradu ponovo imati bioskop i kvalitetne pozorišne predstave.

Izvor: SDP Goražde

Javna ustanova Centar za kulturu Goražde dio je projekta “Vaše kino u vašem gradu” uz podršku Udruženja “Mreža nezavisnih kino prikazivača”. Prva filmska projekcija održana je 28. septembra 2023. godine.

Izvor: FENA

Projekat Fondacije za kinematografiju Sarajevo realizovan je uz podršku Vlade Federacije i Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH u saradnji s lokalnim zajednicama u Federaciji BiH, u okviru kojeg će startati redovne projekcije domaćih i regionalnih filmskih ostvarenja u 13 gradova FBiH, među kojima je i Goražde.

Direktor JU Centar za kulturu Goražde Jasmin Bešlija tom prilikom istakao je da je obnovljena kompletna infrastruktura bioskopa, s novim projektorom i novim zvukom unutar kino sale.

Film “Smrt djevojčice sa žigicama”, koji je prikazan i na Sarajevo Film Festivalu, u Goraždu je prikazan 28.9.2023. godine.

U Centru za kulturu za oktobar 2023. godine bile su najavljene projekcije tri filma te održavanje dvije pozorišne predstave. Javna ustanova Centar za kulturu Goražde će i tokom decembra 2023. godine građanima/kama ponuditi raznovrstan program. Pored niza filmskih projekcija, planirane su pozorišne predstave kao i koncerti za djecu i odrasle.

Podsjećamo da je u aprilu 2023. godine potpisan ugovor za nabavku kinoprojektora i druge opreme za JU Centar za kulturu Goražde. Ugovor je potpisan s Fondacijom za kinematografiju iz Sarajeva.

Tokom jula 2023. godine, u organizaciji Kulturnog udruženja mladih (KUM), u Goraždu se u održao 10. omladinski Elza Fest. Riječ je o festivalu namijenjenom mladima i djeci, a čije programske sadržaje čine muzičke, sportske, teatarske i druge aktivnosti.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!