Ispunjeno većim dijelom

Analiza sigurnosti dječijih igrališta u Kantonu Sarajevo

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Ekonomija

“Analiza sigurnosti dječijih igrališta na području Kantona Sarajevo.”

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Nakon što je Skupština Kantona Sarajevo 30. 01. 2019. godine usvojila Budžet KS za 2019. godinu u iznosu od 941.762.186 KM, kako je u saopštenju Vlade KS rečeno, “za Uredbu o uređivanju rekreativnih i zelenih površina i sigurnosti dječijih igrališta u Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture odvojeno je 300.000 KM, nakon čega će se doći do realnih troškova potrebnih za ovu namjenu kako se ne bi ponovile tragedije zbog neodržavanja ovih površina”.

U dokumentu pod nazivom Plan realizacije mjera iz Sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2018-2020. godinu objavljenom u julu 2019. godine s time u vezi navedeno je:

Izmjenom podzakonskog akta “Uredba o uređivanju i održavanju zelenih i rekreativhih površina u Kantonu Sarajevo” navedena mjera će se u potpunosti provesti. Ministarstvo je pripremilo Prijedlog izmjena “Uredbe o uređivanju i održavanju zelenih i rekreativhih površina u Kantonu Sarajevo” u dijelu koji se odnosi na obezbjeđenje mjera sigurnosti prilikom korištenja dječijih igračaka i rekvizita na dječijim i sportskim igralištima.

Plan realizacije mjera iz Sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2018-2020. godinu

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!