Ispunjeno manjim dijelom

Aktivnosti na rješavanju pitanja sudskih komunalnih predmeta

Partije: Vlada Kantona Sarajevo | Oblasti: Pravna država

Započinjanje aktivnosti koje će riješiti pitanje nagomilanih sudskih komunalnih predmeta.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Premijer Vlade KS, Edin Forto, ministrica pravde i uprave KS, Lejla Brčić i ministar finansija KS, Amel Kovačević 09.01.2019. godine posjetili su Općinski sud u Sarajevu sastavši se sa predsjednicom suda, Janjom Jovanović. Jovanović je tom prilikom pored ostalog podvukla da “samo zajedničkom saradnjom suda, Vlade KS i komunalnih preduzeća možemo doći do rješenja problema komunalnih predmeta“.

U tom pravcu, Ministar Kovačević je istakao “da je Vlada KS spremna da se u inicijalnom Budžetu za 2019. godinu, ali i rebalansom koji je najavljen sredinom godine, iznađu neophodna sredstva za poboljšanje uslova rada u sarajevskom Općinskom sudu” te je i dogovoreno da će se “održavati redovni sastanci sa sudom, najmanje svaka tri mjeseca”.

Budžetom KS za 2019. godinu za Opštinski sud u Sarajevu izdvojeno je  20.814.316 KM, što je povećanje sredstava u odnosu na Budžet iz 2018. godine kada je ta stavka iznosila  19.302.900 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!