Adekvatno upravljanje otpadom

| Partija: | Oblast:

Adekvatno upravljanje komunalnim otpadom uz uspostavljanje reciklažnih dvorišta, palionica i plinoelektrane u Kantonu Sarajevu uz primjenu Evropske direktive o deponijama obećanje je koje je dao premijer KS Edin Forto u svom ekspozeu.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Kratko obrazloženje

U proteklom periodu nije bilo aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

Vlada KS do sada nije imala prijedloga za usklađivanje procesa upravljanja otpadom sa Evropskom direktivom o deponijama, odnosno za uspostavljanje reciklažnih dvorišta, palionica i plinoelektrane. Za takve namjene nisu ni izdvojena sredstva u Budžetu za 2019. Osim spominjanja mogućnosti izgradnje palionice na tematskoj sjednici o problemu odlagališta otpada Smiljevići, ovaj način upravljanja otpadom nije diskutovan. Stoga će Istinomjer ovo obećanje Edina Forte ocijeniti kao nije započeto

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi