Povećanje plata za 335 radnika u KJKP “Rad”

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS, Srđan Mandić najavio je u maju ove godine, kada je govorio o stanju u KJKP Rad, povećanje plata radnicima.

Moramo poboljšati stanje u ovom preduzeću, jer ono je vlasništvo naših građana. Neće biti otpuštanja ni zatvaranja određenih dijelova preduzeća niti smanjivanja plaća. Dao sam i obećanje radnicima da ćemo im povećati plaće.

Srđan Mandić, 23.05.2019.

Navedeno obećanje ispunjeno je 08. augusta 2019. godine kada je za 335 radnika KJKP “Rad” plata povećana za 10 posto. 

Plata je viša za građevinske, komunalne radnike i dio vozača. Radi se o najslabije plaćenoj kategoriji radnika u ovoj djelatnosti a povećanje je uslijedilo kao nagrada za napore tokom akcije “Vrijeme da čistimo”, te namjere da se čistoća u Kantonu Sarajevo podigne na viši nivo. Za takvu ideju potrebni su vrijedni i zadovoljni radnici.

Saopštenje Vlade KS, 08.08.2019.

Direktorica preduzeća “Rad”, Vera Arnautović istakla je da je ministar Mandić ovim radnicima obećao povećanje plata, te da će, dok se ne steknu pravni uslovi, povećanje plata naredna dva mjeseca biti u vidu stimulacije.

Radnicima je ispunjeno obećanje i oni su zadovoljni. Osim povećanja dohotka, radimo i na boljim radnim uslovima. U toku su radovi na novom prostoru gdje se radnici presvlače, te nabavka nove radne opreme.

Vera Arnautović, 08.08.2019.

S obzirom da su plate za 335 radnika KJKP “Rad” povećane, Istinomjer će ministru Mandiću dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS...

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske...Pristupnom stazom do “Blihinog skoka”

Polovinom jula 2017. godine, načelnik Opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović najavio je početak izgradnje pristupne staze do vodopada Blihe koji se nalazi nedaleko od Sanskog Mosta. Nakon što...