Povećanje plata za 335 radnika u KJKP “Rad”

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS, Srđan Mandić najavio je u maju ove godine, kada je govorio o stanju u KJKP Rad, povećanje plata radnicima.

Moramo poboljšati stanje u ovom preduzeću, jer ono je vlasništvo naših građana. Neće biti otpuštanja ni zatvaranja određenih dijelova preduzeća niti smanjivanja plaća. Dao sam i obećanje radnicima da ćemo im povećati plaće.

Srđan Mandić, 23.05.2019.

Navedeno obećanje ispunjeno je 08. augusta 2019. godine kada je za 335 radnika KJKP “Rad” plata povećana za 10 posto. 

Plata je viša za građevinske, komunalne radnike i dio vozača. Radi se o najslabije plaćenoj kategoriji radnika u ovoj djelatnosti a povećanje je uslijedilo kao nagrada za napore tokom akcije “Vrijeme da čistimo”, te namjere da se čistoća u Kantonu Sarajevo podigne na viši nivo. Za takvu ideju potrebni su vrijedni i zadovoljni radnici.

Saopštenje Vlade KS, 08.08.2019.

Direktorica preduzeća “Rad”, Vera Arnautović istakla je da je ministar Mandić ovim radnicima obećao povećanje plata, te da će, dok se ne steknu pravni uslovi, povećanje plata naredna dva mjeseca biti u vidu stimulacije.

Radnicima je ispunjeno obećanje i oni su zadovoljni. Osim povećanja dohotka, radimo i na boljim radnim uslovima. U toku su radovi na novom prostoru gdje se radnici presvlače, te nabavka nove radne opreme.

Vera Arnautović, 08.08.2019.

S obzirom da su plate za 335 radnika KJKP “Rad” povećane, Istinomjer će ministru Mandiću dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

HNS uputio inicijativu za pokretanje rasprave o Izbornom zakonu

Lider HDZ-a BiH, Dragan Čović najavio je da će u ponedjeljak, 14. oktobra stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog...

Klub DF-a u Zastupničkom domu PS BiH dobio novog člana

Nakon što je 26.07.2019. godine na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH jednoglasno donesena odluka kojom je, pored ostalih, iz ove političke partije isključen bivši predsjednik...Održana telefonska sjednica Vijeća ministara BiH

Nakon što je sjednica Vijeća ministara BiH, koja je bila zakazana za 03. oktobar ove godine odgođena jer joj nije prisustvovalo šest članova, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić...