Povećanje Budžeta KS za 2019. godinu “biće usmjereno u projekte od strateškog značaja”

Skupština Kantona Sarajevo (KS) je na hitnoj sjednici održanoj krajem decembra 2018. godine usvojila Nacrt Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu u iznosu od 928.370.876 KM. Uoči pomenute sjednice, premijer Vlade KS, Edin Forto najavio je i rebalans Budžeta.

Želimo da se Budžet usvoji do 31. januara 2019, iako ćemo najvjerovatnije ići sa njegovim rebalansom u prva četiri mjeseca iduće godine.

Edin Forto, 26.12.2018.

Skupština KS je 30.01.2019. godine usvojila Prijedlog Budžeta KS za 2019. godinu, a Kolegij Skupštine je polovinom juna 2019. godine donio odluku da će zastupnici na 10. radnoj sjednici “po hitnoj proceduri raspravljati o Prijedlogu izmjena i dopuna Budžeta Kantona Sarajevo kao i o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu”.

U skladu sa najavljenim, 24.06.2019. godine na 10. radnoj sjednici Skupštine KS po hitnom postupku usvojen je Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

Kako je tom prilikom naveo ministar finansija u Vladi KS, Amel Kovačević “rebalansom je Budžet povećan za 114 miliona KM koje će biti usmjerene u projekte od strateškog značaja kao i mjere Vlade za poboljšanje kvaliteta života građana”.

Obzirom da rebalans Budžeta KS nije usvojen u prva četiri mjeseca tekuće godine kako je to Edin Forto najavio, Istinomjer će njegovom obećanju s tim u vezi dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem. 

(Istinomjer.ba)

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od strane Republike...