Ispunjeno

Povećane januarske penzije u RS

Povećanje penzija u Republici Srpskoj bila je nezaobilazna tema na predizbornim skupovim SNSD-a uoči Općih izbora u oktobru 2018. godine, a tokom jednog od tih skupova, tadašnja premijerka, a sadašnja predsjednica ovog entiteta, Željka Cvijanović je najavila kao će do toga doći u januaru 2019. godine.

Negdje u januaru treba da bude redovno povećanje penzija. Ja ne znam hoće li to biti 1, 1,5 ili 2% , to će zavisiti, ali onda nakon toga u aprilu kad prođe prvi kvartal onda idemo u vandredno povećanje penzija i moram spomenuti da smo mi upravo bili ti koji su promijenili zakon da bi vlada sama mogla intervenisati i vandredno povećavati penzije “

Željka Cvijanović, Tribina SNSD-a u Višegradu, 20.09.2018.

Isplata januarskih penzija za sve korisnike Fonda za penzijsko i invalidskog osiguranja Republike Srpske (PIO RS), počela je u petak 08. februara, a kako je saopšteno iz ovog Fonda penzije su uvećane za 2,17%.

Penzije ostvarene do 31. decembra 2018. godine svim korisnicima prava usklađuju se počev od 01. januara 2019. godine i povećavaju za 2,17%. Penzije su usklađene i povećane prema redovnom, godišnjem, usklađivanju dok su najniže penzije usklađene i povećane, u istom procentu kao i ostale penzije, prema Odluci Vlade Republike Srpske o određivanju najniže penzije.”

Fond PIO RS, 08.02.2019.

S obzirom da su januarske penzije u RS povećane na način kako su iz SNSD-a najavljivali tokom predizborne kampanje, obećanje Željke Cvijanović iz septembra Istinomjer će ocijeniti kao „ispunjeno“, a nastavit ćemo pratiti da li će doći i do najavljenog aprilskog povećanja penzija.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!