Platforma i Vlada FBiH ipak „na broju“

Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović

Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik NS Radom za boljitak, tvrdi da ukoliko njegova stranka bude “izbačena” iz Vijeća ministara BiH, neće postojati ni Platforma ni Vlada FBiH.

(Nezavisne novine, 12. 10. 2012.)

Komentar:

Vijeće ministara je sastavljeno od članova SNSD-a, SDS-a, SDP-a, SDA, HDZ BiH i HDZ 1990. No, Platforma i Vlada FBiH i dalje postoje, a u njima i dalje učestvuje NS Radom za boljitak – iako je u Vijeću ministara nema. Početkom januara, predsjednik NSRZB je za istinomjer.ba rekao da se ove izjave „ne sjeća“:  „To je bila vjerovatno izjava izvađena iz konteksta. Federalna razina i Platforma su jedna stvar, a druga je stvar državna vlast. Mi smo u platformi na neki način se i dogovarali na koji način će se to završiti. Mi smo sa HSP-om podržali to i možda ćemo dobiti neka mjesta u agencijama i nismo mi isključeni iz toga.“  Ne ulazimo u to da li je Lijanović svoju izjavu zaboravio ili ne, ali dato obećanje svakako nije ispunio.

(istinomjer.ba)


Vlada FBiH da nagradi rukometnu reprezentaciju BiH sa 100.000 KM

Nakon što je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na naredno evropsko prvenstvo, zastupnik...

Naredno proljeće bez odmora za učenike u Kantonu Sarajevo

Odluka o uvođenju proljetnog odmora u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo (KS) koja je donesena prije dvije godine već je izvjesno vrijeme bila predmet kritika. Tako je ministrica...Rekonstrukcija puta Lukavica – Pale biće okončana u roku od 180 dana?

Obnova puta Lukavica - Pale i mosta prema Jahorini najavljena je početkom ove godine kada je JP Putevi Republike Srpske objavilo poziv za izvođača radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji...