Platforma i Vlada FBiH ipak „na broju“

Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović

Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik NS Radom za boljitak, tvrdi da ukoliko njegova stranka bude “izbačena” iz Vijeća ministara BiH, neće postojati ni Platforma ni Vlada FBiH.

(Nezavisne novine, 12. 10. 2012.)

Komentar:

Vijeće ministara je sastavljeno od članova SNSD-a, SDS-a, SDP-a, SDA, HDZ BiH i HDZ 1990. No, Platforma i Vlada FBiH i dalje postoje, a u njima i dalje učestvuje NS Radom za boljitak – iako je u Vijeću ministara nema. Početkom januara, predsjednik NSRZB je za istinomjer.ba rekao da se ove izjave „ne sjeća“:  „To je bila vjerovatno izjava izvađena iz konteksta. Federalna razina i Platforma su jedna stvar, a druga je stvar državna vlast. Mi smo u platformi na neki način se i dogovarali na koji način će se to završiti. Mi smo sa HSP-om podržali to i možda ćemo dobiti neka mjesta u agencijama i nismo mi isključeni iz toga.“  Ne ulazimo u to da li je Lijanović svoju izjavu zaboravio ili ne, ali dato obećanje svakako nije ispunio.

(istinomjer.ba)


Jesen prođe, novog Zakona o Danu Republike Srpske još nema

Početkom aprila tekuće godine predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik izjavio je “da će Republika Srpska na jesen donijeti...

Odgođeno izmještanje migranata iz kampa Vučjak

Početkom decembra ove godine ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić rekao je da će “za dvadesetak dana u kasarnu Blažuj biti smješteni prvi migranti”. Nekoliko dana kasnije saopćeno je da će...Novo Vijeće ministara BiH do Nove godine?

Uvjeren, kako kaže, da će Zoran Tegeltija na današnjoj 4. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Kluba...