Jahači bijelog hljeba

jahanje“Dobio sam prvu naknadu. Sad radim na privatnom fakultetu u Brčkom. Još sam i sudski vještak i tumač. Ja ne bih ni koristio pravo na ‘bijeli kruh’ da se do sada formirala izvršna vlast na razini BiH, jer mi je stranka obećala funkciju.”
Zijad Jagodić, poslanik SDA u Predstavničkom domu PSBiH 

 

“Nisam gledao na račun, ali mislim da sam dobio prvu naknadu. Sad čekam da se izmijeni Zakon o plaćama i da se ovo pravo ukine, jer je neprimjereno da dužnosnici, nakon mandata s ogromnim primanjima, dobiju još 12 plaća.”
Zvonko Jurišić, poslanik HSP-a u Predstavničkom domu PSBiH

 

“Imam posao, ali nemam prihoda jer stranka nije prešla izborni prag, a nema ni donatora koji bi je financirali. Zato je i ja od ‘bijelog kruha’ pomažem.”
Mladen Ivanković Lijanović, poslanik NSRZB u Predstavničkom domu PSBiH

Da se zna ko je babo

Načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić je u intervjuu za Faktor govorio o raznim temama, pa se tako između ostalog,...

“Legalno naoružan” i “spreman”

“Jeste li imali prijetnji, strahujete li za sigurnost”, bilo je jedno od pitanja koje su novinari nedavno uputili predsjedniku stranke Narod i Pravda i predsjedavajućem Skupštine KS, Elmedinu...


Igre bez granica

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, najavljujući još jedan u nizu sastanaka lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a, između ostalog, izjavio je i sljedeće: Nakon silnih...