Jahači bijelog hljeba

jahanje“Dobio sam prvu naknadu. Sad radim na privatnom fakultetu u Brčkom. Još sam i sudski vještak i tumač. Ja ne bih ni koristio pravo na ‘bijeli kruh’ da se do sada formirala izvršna vlast na razini BiH, jer mi je stranka obećala funkciju.”
Zijad Jagodić, poslanik SDA u Predstavničkom domu PSBiH 

 

“Nisam gledao na račun, ali mislim da sam dobio prvu naknadu. Sad čekam da se izmijeni Zakon o plaćama i da se ovo pravo ukine, jer je neprimjereno da dužnosnici, nakon mandata s ogromnim primanjima, dobiju još 12 plaća.”
Zvonko Jurišić, poslanik HSP-a u Predstavničkom domu PSBiH

 

“Imam posao, ali nemam prihoda jer stranka nije prešla izborni prag, a nema ni donatora koji bi je financirali. Zato je i ja od ‘bijelog kruha’ pomažem.”
Mladen Ivanković Lijanović, poslanik NSRZB u Predstavničkom domu PSBiH

Veliko otkriće nadomak Sarajeva!

Zahvaljujući ministrici prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije u Vladi RS, Srebrenki Golić i “novoj...

Iskusni vozač nastavlja vožnju Balkanom

Najmanje tri puta u posljednja četiri mjeseca, bilo u funkciji opisa načina vođenja svoje politike ili brzine kretanja BiH ka Evropskoj uniji, lider SDA, Bakir Izetbegović je u svojim javnim istupima...


Da se zna ko je babo

Načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić je u intervjuu za Faktor govorio o raznim temama, pa se tako između ostalog, dotakao i načina funkcionisanja načelnika. Na Ilidži treba da se zna ko je...