Dugme za borbu protiv korupcije

ml“Represijom se korupcija ne može niti će se spriječiti. Dakle mi smo u našem programu u jednoj tački kazali da je osnovni uvjet korupcije netransparentnost rada svih, a ono za šta sam se ja zalagao četiri godine u PSBiH je uvođene elektronske uprave. Samo jedan primjer.
Kazali ste, evo oko ovih dešavanja prošlih, ja kad sam bio priveden na pet mjesta, ured do ureda, je meni govorilo ko si šta si i sve takve podatke. Pa ja kažem, gospodo, imate IDEA Agencija za identifikacione dokumente u Banjaluci, pritisni to dugme i povuci. To nam daje korupciju. Dok ljudi nemaju transparentan rad to je jedan od osnovnih uzroka nastanka korupcije. U BiH se upravo to ne želi transparentno pokazati, od imovine, od primanja od cijelog rada jer vi sada kada dođete u instituciju u opštinu, bilo koji dokument trebate, osobnu, kopiju osobne, kopiju katastra (…) Nisam imao dovoljno većine. Ja sam pokrenuo u parlamentu uvođenje elektronske uprave.”

Mladen Ivanković Lijanović, kandidat NSRzB za PD PSBiH 

(BHT 1, Debatna emisija, 22.09.2014.)

 

Šepića za Komesara za proširenje EU!

U jednoj od predizbornih debata, kandidat za Predsjednišvo BiH iz reda bošnjačkog naroda, Senad Šepić, proširio je...

Prvo treba pobijediti pa tek onda o programu razmišljati!

Senad Pešto, kandidat SBB-a za Federalni parlament smatra da prvo treba pobijediti na izborima pa tek onda smišljati plan.  Na zvaničnoj Facebook stranici kandidata, javio se kandidat stranke...Čujes Kirba, on je za sve njih televizija u boji!

Imam jednog druga. Stariji od mene pet, šest godina, što kažemo mi u Sarajevu, starija raja. Nije završio neke skole, ali je vrlo lucidan, duhovit, i uvijek ima neka svoja objašnjenja. Pitam ga ja...