Neistina

Pavić se ne sjeća vlastitog priznanja krivnje za počinjenu štetu u Budžetu RS

Pavic Marko„Nas nema u aferama u Republici Srpskoj. Mi smo primjer kako se treba boriti protiv korupcije i kriminala, prije svega u vlastitim redovima pa onda tražiti to i od drugih.“

Marko Pavić, DNS

(RTRS, 19.09.2014.)

Komentar:

Predstavljajući program svoje stranke na RTRS-u, 19. septembra ove godine, predsjednik DNS-a Marko Pavić kazao je kako ova stranka nije učestvovala u aferama u RS te kako ona predstavlja pravi primjer za borbu protiv kriminala i korupcije.

Međutim, Marko Pavić kao da je zaboravio da je upravo on bio jedan od optuženih za nesavjestan rad u službi, a krivnju je priznao u julu 2005. godine. O svemu ovome vrlo jasno svjedoči Sporazum o priznanju krivice, koji je “Istinomjeru” dostavio prijedorski Centar za mlade “Kvart”.

Prema navodima iz optužnice, Marko Pavić je kao ministar saobraćaja i veza u Vladi RS između 1998. i 2000. godine, oštetio budžet ovog entiteta za 245.660 KM, a sebi je od tog iznosa isplatio 11.680 KM. U ovoj aferi učestvovao je zajedno sa Brankom Dokićem, koji je pak obnašao funkciju ministra saobraćaja i veza nakon Pavića.

Pavić je nakon priznanja krivnje u potpunosti prihvatio izrečenu novčanu kaznu od 25.000 KM koju je bio dužan platiti u roku od 3 mjeseca.

Dakle, s obzirom da je sam priznao učešće u aferi još prije 9 godina, možemo zaključiti da je nedavna izjava Marka Pavića o tome kako je DNS primjer za borbu protiv korupcije, evidentno neistinita.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!